Chat with us, powered by LiveChat
  • 2833 Views
  • No comments
  • No ratings yet.
Blog-Banner

Hoeveel kost het om een app zoals Uber te ontwikkelen? Dit is een vraag die we zo’n tien keer per dag horen op verschillende manieren. Het antwoord is altijd hetzelfde: het hangt van allerlei factoren af!

Het bedrijfsmodel van Uber gaf aanleiding tot een heel aantal On-Demandplatforms, die aangepast zijn voor verschillende markten. Ze staan bekend als verstorende krachten die de trends van vraag en aanbod wereldwijd aantasten.Veel verankerde industriewaardeketenen dreigen zo’n onderbreking te ondergaan. De online-offline aard en de betrokkenheid van meerdere stakeholders maken het moeilijk om dit soort platforms te ontwikkelen, te managen en om de omvang ervan te bepalen.

Gerelateerd artikel – Het Bedrijfsmodel van Uber

Ondernemers en ondernemingen die iets gelijkwaardigs willen bouwen –aangepast aan de verschillende markten – vinden deze vergelijking het makkelijkste, vandaar dat de vraag ontstaat. Er zijn verschillende variabelen die in gedachten genomen moeten worden om een juiste schatting te maken. Laten we een blik werpen op deze variabelen, om te begrijpen wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een Uber for X platform. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook zal leiden tot een beter begrip waarom wij van FutureWork Technologies voor een modulaire aanpak hebben gekozen en een MBaaS-architectuur (Mobile Backend as a Service) hebben ontwikkeld, om een sterke waardepropositie te creëren voor ondernemers/ondernemingen die een serieuze poging willen wagen om een homerun te slaan.

A) Is jullie bedrijfsmodel exact hetzelfde als dat van Uber? Zo nee, hoe verschilt het van Uber?

Uber for X kan het beste beschreven worden als een platform dat on demand een product wil leveren of een dienst aan wil bieden, waarbij de vraag online wordt verzameld en offline wordt bediend. Echter, er zijn veel variaties die naar boven kunnen komen wanneer we de verschillende implementaties in dit werkveld analyseren.

    Wanneer we het over een app zoals Uber hebben:

  1. Kunnen we ervan uitgaan dat het aanbod losjes verbonden is aan het platform, en dat we puur de vraag verzamelen.
  2. Betekent aanbod niet het indelen van het product of de dienst voor een tijd in de toekomst, en gaat alles onmiddellijk.
  3. Betekent aanbod niet het kiezen van de dienstverlener, en wordt iemand gekoppeld aan een dienstverlener op basis van zijn keuze en andere variabelen.
  4. Heeft de dienst/het product waar we over spreken een gestandaardiseerde stroming, en omvat het niet dat de klant een keuze maakt uit meerdere verschillende variabelen.

Het is duidelijk dat het bedrijfsmodel van de meeste ondernemers erg verschilt in vergelijking met het bedrijfsmodel van Uber, wat hierboven belicht is. Deze overwegingen hebben een direct effect op hoe u omgaat met besluiten die relateren aan de identiteit, indeling, koppeling, betaling, etc. bij het ontwerpen van het product en dus de kosten die bij het definiëren van de MVP horen.

Gerelateerd artikel – Zelf een on-demand startup beginnen? Succes hangt af van deze factoren in uw planning – Venture Beat

Wanneer u bezig bent om de contouren van uw bedrijfsmodel te definiëren, als ontwikkelingskeuzes maakt en u op zoek bent naar een volledigere visie over het onderwerp, download dan dit gratis E-book. Het beschrijft hoe u het bedrijfsmodel voor uw on-demand startup kunt afwerken – E-book: Het On-Demand Bedrijfsmodel Begrijpen

B) Welke bedrijfsmarkten proberen jullie te bereiken?

Gaat het over een taxi/limousinebedrijf of een on-demand platform wat ontworpen is voor een andere markt? Wanneer u een oplossing probeert te vinden om een Uber-achtige ervaring aan uw huidige taxi/limousinebedrijf te geven, zijn er veel bedrijven die white-label oplossingen aanbieden. Als u uw zoektocht uitbreidt naar bijvoorbeeld grondtransport (oplossingen voor shuttles/evenementen/vracht gericht op kinderen/ouderen/bedrijven/etc.), schoonheidsdiensten, thuisdiensten, bezorging en ga zo maar door, dan wordt het een hoop ingewikkelder en is het makkelijk om een standaardaanpak te vinden die werkt.

Wij worstelen al 15 maanden met dit probleemen hebben een top-down-benadering ontwikkeld als oplossing. De basis hiervan is dat er bepaalde modules zijn – koppeling, indeling, volgen, betalingen, recensies, meldingen, verzameling en inschrijving – die de ruggengraat van elk vergelijkbaar platform vormen. Hierom hebben wij modules van backend-codes ontwikkeld, of een architectuur gebaseerd op MBaaS, die gebouwd zijn om de meeste voorvallen te dekken die men tegenkomt in een on-demand bedrijfsmodel. Voor meer informatie over de functionele keuzes die gemaakt worden bij het definiëren van deze modules – download dit E-book wat de bouwstenen om on-demand technologie behandelt. De onderliggende vooronderstelling is dat de front-end op maat ontwikkeld moet worden. Doordat we de reeds bewezen backend-architectuur gebruiken, zorgen we ervoor dat we niet telkens opnieuw het wiel uitvinden wanneer we het over verdere aanpassingen of afwijkende projecten hebben.

C) Evolutie van on-demandplatforms

Wanneer we het hebben over applicaties gelijkwaardig aan Uber, dan is het handig om het algemene evolutionaire kader geassocieerd met alle startups in gedachten te houden. Alle bedrijfsapplicaties, of ze nu wel of niet op Uber lijken, moeten de vier stappen doorlopen die hieronder beschreven worden. Het feit dat de meeste on-demandplatforms gelinkt worden aan netwerkeffecten, ontwikkelingen in draaiboeken, het oplossen van kip-en-ei obstakels, etc., maakt het steeds duidelijker dat het belangrijk is om deze stappen te begrijpen. De vraag wordt dan: willen we een bedrijfsmodel valideren dat minder dan duizend transacties per dag uitvoert, of hebben we het over een systeem dat al geschaald is naar meerdere geografieën, gebouwd op een sterk geoptimaliseerd logistiek kader?

De aandachtsgebieden van platformevolutie verschillen bij iedere stap.De eerste horde is om een functioneel product op de markt te brengen dat de basisinteracties perfect afhandelt. Zodra de MVP gelanceerd is, is het vaak een wedstrijd om de perfecte match voor de productmarkt te vinden – en die wedstrijd zelf kan bestaan uit meerdere sprints. Zodra de plek binnen de productmarkt duidelijk is, is het volgende obstakel om het economische deel (Klantenwervingskosten/Customer LifetimeValues) op orde te krijgen, terwijl de cohortgegevens ook continu verbeterd moeten worden. Tijdens deze fase ligt de focus vooral op het bouwen van analysecapaciteit.

Totale kosten voor de ontwikkeling van een app als Uber:

Het zou onderhand duidelijk moeten zijn dat de kosten voor het ontwikkelen van een app zoals Uber van een tal van factoren afhangt. Toch is hier een poging tot een algemene schatting. Wanneer men een MVP bouwt voor een on-demand platform, moeten web- en mobiele interfaces ook ontwikkeld worden om zowel de vraag als het aanbod bij te houden. Daarbij genomen ook het feit dat gebruikerservaringen de verwachte norm zijn die leiden tot een parallelle ontwikkeling, als we ervoor kiezen om die interfaces te ontwikkelen voor zowel iOS als Android. De andere belangrijke component is het zenuwcentrum/beheerpaneel, wat ook gebruikt kan worden als een CRM en een dashboard om sommige kritieke handelingen te monitoren. Alles wordt samengehouden door de API’s die boven de centrale databases en besturingslogica werken – een deel van het backend-kader wat in de cloud draait.

    Wanneer we aannemen dat de architectuur van het platform schaalbaar is en 500 tot 1000 transacties per dag kan afhandelen, zitten we aan een prijs boven $100K-$300K voor de initiële MVP. Er zijn over het algemeen vier variaties op dat gebied:

  1. Aantal stakeholders
  2. Aantal platformen die deel uitmaken van de initiële lancering
  3. Complexiteiten van het bedrijfsmodel
  4. Geografie/Regio waar vanuit uw ontwikkelingsteam werkt of het product verder bouwt. De tarieven per uur variëren van $20 – $60 (delen van India/Oost Europa/Zuidoost Azië) tot $80 – $150 (delen van Europa/V.S.).

Omdat wij van FutureWork Technologies een modulaire aanpak hebben die gebruik maakt van een reeds gebouwde IP, zijn wij in staat om de tijd en kosten die hierbij komen kijken te verlagen met zo’n 30%. Daarbij zijn de ingenieursteams vanFutureWork Technologies gevestigd in India, wat inhoudt dat wij een grote financiële arbitrage bieden, terwijl onze soepele communicatie behoort bij die van interne teams. De engagementprocessen hebben zich ontwikkeld gedurende meer dan vijf jaar van evolutie van verspreide productontwikkeling. Alles bijeen genomen kunnen de kosten van een MVP via de aanpak van FutureWork Technologies zo laag zijn als $40K tot $80K. Er is meer dan puur het prijsvoordeel, want we brengen ook ervaring met ons mee die we hebben vergaard tijdens het creëren van meer dan 50 on-demand platforms in verschillende geografieën en domeinen. Dit maakt onze benadering consultatief, waar we bij iedere stap het draaiboek van zo veel succesvolle implementaties gebruiken, waar wij zowel direct als indirect aan verbonden zijn.

Wil u een accurateprijsopgaaf ontvangen voor uw eigen idee? Neem nu contact met ons op!

Please rate this

Map Heading Include Here
Recommended Articles

Portfolio

Our Happy Clients

We are so proud to serve these clients and to delight them with our service

  • Client
  • Client
  • Client
  • Client
  • Client
  • Client
  • Client
  • Client
  • Client
  • Client
  • Client
  • Client

Testimonials

We are trusted by Startups, Enterprise and Agencies.

Clent Image
Stephen Brown

Future work is so much more than a company that will develop your app. It is difficul

Read More
Clent Image
John Bass

I really don’t know if I can possibly have all the right words to describe Future w

Read More
Clent Image
Richard Stiff

Overall the work was complete to specification.Future work team has a great appreciat

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *